Börjar bli riktigt seriöst..

Tja, efter att läst vad Caroline skrev igår känns de väl sådär med morgonfodringar imorgon.. Tror jag ska göra något typ av regelverk för hur långt i förväg hon som coach måste säga till om sånna saker för att jag faktiskt ska gå med på det en söndag morgon..
Aja ska det vara seriöst så ska det. Apropå seriöst.. Jag har investerat i ett par rid-häst-boots, antar man säger att de heter typ så!? Märket är av mountain horse och första tiden var de åt helvete för tajta, inte bekväma alls, men tydligen är de ett bra skinn i dem för efter att ha pinat å gått in dem känns de riktigt sköna! Man känner också vilken stor skillnad de är från mina vandringsskor med liten klack till dess med högre skaffat å framförallt en stor klack! Caroline har övertalat mig till att skaffa ett par riktiga ridbyxor också så det ska jag kolla på i veckan som kommer, uppdatering kommer då såklart! 

I morgon kommer jag åka till Uppsala å hälsa på min bror Nisse! Stannar där tills onsdag kväll så under den tiden blir jag hästledig!

Nä vafan ha en gohelg folk! 
/Olle 




Fredag!

Vi tänkte bara önska er en riktig trevlig fredag och en kung jäkla helg!
Vi ska kolla lite på Globen via svtplay i helgen (haha, Olle vet inte om det än :D)  och ha morgonfodringar i stallet på söndag (haha, som Olle inte vet om heller, silly me :D)

Jag får äran att rida Lisen imorgon, men funderar på om Olle ska få hoppa upp och galoppera lite :)

Tillsvidare... Ät chips, sippra lite julmust, bli tjock, skaffa en katt, rösta på rätt person i idol och va stolt över den du är. :)

Peace out!
/ Caroline (... Och Olle säger Hej han med!)




Hur det kändes och hur det såg ut.. Hoppträning nummer 4

Oioi !!

Igår var en bra dag på hästryggen! Vi kom iväg till stallet vid 11 på morgonen sjukt peppad! Byggde upp 5 hinder på för låg höjd enligt mig men min bestämda coach ansåg det skulle räcka. Iväg, pyssla på med Lisen, sadla å grejja sen äntligen upp å iväg!
Väl igång kändes både jag och Lisen jävligt peppad, även Lisen ansåg att höjden på hindrena var för låg och klagade på sitt vis, trots det, coach fast beslutsam att behålla höjden.
Nu är inte jag den som ska bedöma hur det såg ut, (ni får gärna kommentera och ha synpunkter) men för mig kändes det jävligt bra rätt igenom!
Sjukt mycket roligare att hoppa bana än bara ett par hinder på linje, tänka, planera väg men framförallt man får rida längre tid å högre fart! Fart och höjd är det som absolut tilltalar mig mest med den här sporten, tror aldrig jag skulle utmana och tävla i dressyr tex..
Nu ska jag bara invänta coach träningsschema och se vad som komma skall för att nå toppen på pallen!
 
Just ja, kom nyss hem från ett sjukt jobbigt fyspass med fotbollslaget, har nu även insett att hoppträningen är fysiskt tärande framförallt i rygg och axlar - börjar se mer och mer fördelar med än så länge, er sport!
 
Olle
 
 
 

Olles 3 första hoppträningar / Coach

Som Olle utlovade kommer här hans 3 första hoppträningar på film.
 
 
Film 1:
I slutet av september testade Olle på det här med hoppning... Han hade då ridit 3 gånger tidigare (om jag minns rätt). Hönsig som jag är när det kommer till djur och Olle, tog jag på en nybörjarrem runt halsen på Lisen. Why? Så att Olle får sin balans i remmen istället för att ha balansen i tyglarna/hästens mun=störa hästen i språnget och rycker hästen ofrivilligt i munnen . Nybörjaremmen döptes snabbt om till säkerthetsremmen... Och Där visste jag att Olle skulle bli ridsportens Zlatan :-) Men visst tusan gick det bra! Blicken efter första språnget när han kollar in i kameran är priceless. Man ser att han tänker "...oh come on, plz.".
Vi fokuserade mest på skänkelns placering, att hälen ska trampas ned (otroligt svårt för en fotbollsspelare! Hur stel kan man va?) och vart händerna ska vara. :-)
 
 
 
Film 2:
En månad senare, någonstans i mitten eller slutet av oktober blev hoppträning numero 2 av. Fortfarande med samma fokus: den nedtrampade hälen och låga fina händer. Den här träningen gick förvånansvärd bra!! Det såg ut som om grabben aldrig gjort annat. Med detta flyt satte de höjdrekord direkt på 90cm... Eller var det 95? Trodde också att de skulle dö vid ett språng, när Lisen hoppade av bommen innan hindret, men det löste de galant!
 
 
 
Film 3:
23 november 2013, lördag. Banhoppning. 3e gången Olle hoppar. Hinder överallt. Andas. Låga händer. Ned med skänkeln. Bak med axlarna. Tung i rumpan. Låt händerna följa med när hästen hoppar. DET GÅR FÖR FORT!! Luuuuugn Olle. Upp med blicken. Titta dit du ska. Det går för fort igen!! Låga händer.
... Ungefär så lät det under våran 3e hoppträning, vilket nästan ledde till en skiljsmässa då jag blev hästvärldens nya Hitler enligt Olle. Det var även första gången Olle mötte en motgång under ett ridpass, och gissa vems fel det är? Häst-Hitlers fel. Nu i efterhand inser han säkert att motgången enbart fick honom att växa i rollen som ryttare, men tjurskallig och tävlingsinriktad som han är gick han och surade i flera timmar efteråt :-) Gullig pojkvän.
 
 
 
Sådär ja! Nu är ni alla uppdaterade om hur det ligger till på hoppfronten.
Summan av kardemumman: ...Varför andas jag lika tungt och jobbigt som Leif GW Persson?! Vad i helskotta? Andas jag sådär hela tiden?! Om "Ja", varför har ingen sagt något?! Om "Ja" igen... PRATAR JAG LIKADANT SOM LEFFE MED?! Oh god, jag ska aldrig mer filma.
 
Well well... Dagens hoppträning kommer upp på bloggen senare med några ord från Olle :)
 
Hörs på! / Caroline GW Persson med ett djupt andetag.

Redo för en hopplektion

Olle gör i ordning Lisen inför hoppningen som står på schemat idag! Stay tuned...





Coach har ordet!

 
 
Tjoho!
 
Jag måste ju också in och skriva "Hej"... Så .... Hej!
Till och börja med vill jag bara skriva att jag är så stolt över det som Olle gör för mej och verkligen ger sitt fullaste stöd och support för min sport som jag älskar. Gulle dej och tack hjärtat!
Det är jag som är Olles fruntimmer och tränare, Caroline är mitt namn. Min uppgift i bloggen är att diskutera och kritisera träningarna vi gör och har, vad vi har för mål för varje träning etc.
 
Ska fatta mej kortfattat och bara ge en liten teaser till er läsare..
Nedanför  finns ett filmklipp som är filmat i somras (innan vi kom på det här med bloggen och tävlingen som är i februari). Det är faktiskt första gången som Olle rider... Någonsin! Duktig!
 
Hade bäst! / Caroline
 
 
 
 
Följ min blogg med Bloglovin

Tillbakablick, uppdatering och fortsättning...

 
Hej hästvärlden! Jag Olof, kallas av de flesta för Olle är lika mycket bloggare som ryttare - Nybörjare.
Jag skrev ett antal inlägg för en löparblogg för många år sedan, och nu har jag hunnit med att rida 6 gånger, av de 6 gångerna har jag hoppat 3 gånger. Vi, jag och coach Caroline har filmat mina 3 hoppträningar, de filmerna kommer upp inom kort. Jag har däremot spelat fotboll i 18år gått på idrottsgymnasium och fiskat ganska mycket, hoppas det kommer hjälpa mig att bli en grymt bra ryttare!?

Varför skriver jag då en hästblogg med min flickvän? Jag är sjukt tävlingsinriktad, jag har förstått att en häst tar mycket energi, kärlek, tid och pengar. Ska jag kunna leva mitt liv med en hästtokig tjej måste jag acceptera de sakerna. Eftersom jag har bestämt mig för att acceptera, så har jag nu tagit steget längre, varför inte utnyttja det också. Jag är sjukt tävlingsinriktad som sagt..
Mitt första mål är; 23 februari, tävlingsdebutera i Timrå, 90cm och 1 meter.
 
Jag tänker lära mig allt från grunden, gångarter, barbacka, hopp och, ehm, era andra hästtermer... Haha inser nu när jag skriver detta att det är en jävla massa termer jag måste lära mig också...
Men till min hjälp har jag min kära flickvän Caroline, hon är inte bara min coach utan kommer även låna ut sin häst Killigrews Lucky Thing, (Lisen).
 
Jag kommer skriva här om mina om mina hästbravader, uppdatera er om framgång och motgång. Det mesta kommer även bli memorerat både på bild och video som ni får ta del av, berömma, skratta eller gråta, det är upp till er!

Nu ska vi baka en kladdkaka och ladda inför morgondagens hoppträning!


/Olle

RSS 2.0