Hästgöra!

Hej,

Som ni vet tog jag på mig utmaningen att lära mig hoppa å tävla, de är svinroligt, speciellt då de går bra! Idag är en sådan dag då inte allt gått riktigt bra, alla har ju sådana dagar! Denna dag måste caroline fokusera på att plugga inför en tenta som är på lördag! En annan inser att ma kan inte bara ta ansvaret att hoppa å ha roligt utan idag begav ja mig själv till stallet för att göra allt hästgöra! 
Nä nu ska ja å johan basta å dricka nån folköl så hörs vi mer om nästa träning kanske redan imorgon! 



Olle 

En jädra massa snö.

En jädra massa snö har kommit till Sundsvall. Olle och Lisen har invigt stora paddocken med ett gött arbetspass! Jag undrar vem som va gladast ;)






Snabb hoppning!

Lisen är under hårdträning efter 1 månads vintervila, den drog ut lite på tiden pga ögat.
Hon har dock motionerats lite lätt under vilan med joggingturer här och där i kombo med lite skrittjobb.
 
I lördags hoppade jag, Caroline, Lisen och det gick bra. Dem 10 sista minutrarna fick Olle också hoppa upp och testa hoppa. Varken jag eller Olle har hoppat sedan december någon gång så vi båda tyckte det var skiiiiiit kul, men Lisen tyckte nog det var roligast. :) 
 
Här är en liten filmsnutt:
 
 
Kom ihåg att klicka på HD :)
 
Snart är det dags för oss att börja träna på allvar, och börja träna för riktigt tränare! Eftersom inte jag är utbildad på det här med att lära ut och vara pedagoisk och blablabla, vill jag gärna stå med när någon utbildad står och coachar Olle under en träning så att jag vet vad jag ska tänka på när jag står på marken och ska utbilda honom min sport... Plus att Olle antagligen kommer suga åt sig all information som en svamp när någon annan coachar för en timme, istället för att kalla mej elak ibland :D
 
Mvh Carrolaaajn!

Äntligen igång igen!

Tja,

Nu medan caroline står i duschen passar ja på att uppdatera er lite kort! 

För det första, efter över en månad på fast mark med fötterna på jorden har jag nu varit upp och ridit igen, å kul var det! 
Lisens öga är i princip bra och min bihåleinflammation är också i skapligt skick! Caroline lånade en till häst å ut ridhuset bar de av.

Jag konditionstränade Lisen då hon blivit lite mullig.. Galoppera av henne endel för att sedan lära mig skänkelvändningar å annat sköj!? 

Jag har ingen aning om vad caroline menar i förra inlägget att jag ska plågas, för idag var de mest bara skoj å lättsamt! Hoppas hon lägger upp några pass här så att även jag vet vad som komma skall framöver!? :)

Här är en bild efter dagens pass! 




Olle

Nu drar vi igång igen!

FINALY!!
Efter 3 veckors kämpade med ett svullet hästöga är det äntligen över. Yes! Vi har vunnit kampen!
Detta tack vare Lisens tre bästa vänner de senaste veckorna! Låt mig presentera Fucithalmic, SentrX och Voltaren optha, dom 3 vännerna och Lisen. Vi skall inte heller glömma Fynadine eller Metacam som har gjort ett himla bra jobb dom med.
Nej det är inte Gregiska (or is it?), ni läser rätt. Kortfattat kan jag beskriva medicinerna som Pencilinkräm till ögat (Fucithalmic), ögongelén för att hornhinnesåren ska dra ihop sig (SentrX) och resten är antiinflammatoriskt, en direkt i ögat (voltaren) och de två resterande har hon fått direkt i blodet eller direkt i mun.
Vad Lisen hade gjort med ögat är fortfarande ett mysterium... Och när hon går ut i hagen får hon ha ett skydd över ögonen som egentligen hästarna har på sommren för att skydda ögonen mot alla insekter och flugor. Hon ser ut som en astronaut... fast häst... som är astronaut... Ser lika knepigt ut som det låter..
 
Så nu drar vi igång igen på allvar, nu är det inget puttinuttande längre, nu kommer det bli blodigt allvar. Jag har bestämt mej att leva upp till mitt öknamn HästHitler. Olle ska få rida och hoppa tills hans ben kommer blöda av skavsår. Han kommer böna och be om att få hoppa av hästen, han kommer att be om nåd och samtidigt kommer han gråta blod - MEN ICKE (!) han kommer INTE få hoppa av... för vi kommer inte ens vara halvvägs in i lektionen. MOAHAHAHAAAA *skrattar som Dr.Evil* 
 
.... Men vi drar igång lite lätt i helgen med vanlig motionsridning för Olle....
 
 
Här nedanför är jag på bild som tappert försöker ge Lisen sin medicin i hennes mun.. Ibland undrar jag om hon verkligen är häst påriktigt. Ju längre man kollar på bilden längst ner desto mer osäker blir man.
 
 
 
 
 
 
 

Lisens öga förhoppningsvis snart bra

Hej,

Senaste två veckorna skulle vi kunna skylla på bakfylla å gottis efter både jul och nyår, men det är inte därför vi haft en paus här på bloggen. 
Lisens öga blev dåligt för ett par veckor sedan å det har hållit i sig.. :/ tror vi är uppe i åtminstone 3besök av veterinär och minst lika många olika behandlingar. Senaste två dagarna så verkar det dock som att sista behandlingen har fungerat bäst. Så är ögat okey imorgon också så ska jag upp å känna av henne å mig själv igen. Därefter ska väl jag å caroline diskutera och se hur mycket vi kan och hinner träna å då även testa av och se om vårt grundmål med tävling i slutet på februari fortfarande är ett mål som går att nå! 

God fortsättning! 

Olle 



RSS 2.0